Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Online σύνδεση ταμειακών μηχανών με την εφορία

lockitnow.gr
Ένα βήμα πριν από τη σύνδεση των ταμειακών μηχανών με το TAXISnet. Στη τελική ευθεία οι διαδικασίες. Νέες ταμειακές μηχανές θα χρειαστούν οι επιχειρήσεις. 

Επανέρχεται το σχέδιο για τη διασύνδεση των ταμειακών μηχανών με το σύστημα TAXISnet το υπουργείο Οικονομικών, στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της φοροδιαφυγής. Οι διαδικασίες μπαίνουν στην τελική ευθεία. 

Όλες οι ταμειακές μηχανές των επιχειρήσεων λιανικής πώλησης αγαθών θα διασυνδεθούν με τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών,
ώστε ακόμη και τα στοιχεία των αποδείξεων που εκδίδονται, ύστερα από συναλλαγές με μετρητά, να καταγράφονται ηλεκτρονικά και να αποστέλλονται αυτόματα στη ΓΓΠΣ.

Με τη διασύνδεση στο TAXISnet, το υπουργείο Οικονομικών θα έχει τη δυνατότητα σε πραγματικό χρόνο να βλέπει κάθε ταμειακή ροή, επομένως θα μπορεί να γνωρίζει εκ των προτέρων τα ποσά ΦΠΑ που θα πρέπει να αποδοθούν στο Δημόσιο. Μάλιστα, για την υλοποίηση του σχεδίου θα χρειαστεί εκ μέρους των εμπόρων να προμηθευτούν νέες ταμειακές μηχανές.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, εντός των επόμενων ημερών αναμένεται να υπογραφούν δύο υπουργικές αποφάσεις. με τις οποίες: 
*Οι επιχειρήσεις θα υποχρεώνονται να συνδεθούν με το σύστημα TAXISnet της ΓΓΠΣ. 
*Θα προσδιορίζονται όλες οι τεχνικές προδιαγραφές των νέων ταμειακών μηχανών που θα απαιτηθούν ώστε να υποστηριχθεί η ηλεκτρονική διασύνδεση.

Το νέο σύστημα μπορεί να αντιμετωπίσει την μη απόδοση ΦΠΑ, αλλά δεν εξασφαλίζει όμως την πάταξη της φοροδιαφυγής με την κλασική μέθοδο της μη έκδοσης αποδείξεων. Όπως σημειώνει το δημοσίευμα, Με την ηλεκτρονική διαβίβαση των στοιχείων των αποδείξεων στη ΓΓΠΣ θα σταματήσει να υπάρχει δυνατότητα έκδοσης "πλαστών" αποδείξεων από μη φορολογικές ταμειακές μηχανές, ενώ θα περιοριστεί η δυνατότητα των επιτηδευματιών να αποφεύγουν την έκδοση αποδείξεων.

Παράλληλα, οι αρμόδιες υπηρεσίες θα έχουν την δυνατότητα να προσεγγίσουν τα πραγματικά μεγέθη των ακαθαρίστων εσόδων των επιχειρήσεων για τον υπολογισμό του πραγματικού οφειλόμενου ΦΠΑ, του φόρου εισοδήματος και των λοιπών φόρων και τελών.



Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου