Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Αστυνομικοί σε κύκλωμα που εκβίαζε ιδιοκτήτες κλεμμένων αυτοκινήτων για χρήματα

Μάθαιναν τις κλοπές των αυτοκινήτων και τα στοιχεία των ιδιοκτητών και μετά τους έπαιρναν τηλέφωνο και ζητούσαν χρήματα δήθεν για να τους τα επιστρέψουν. Δεν είναι λίγα τα θύματα του κυκλώματος! 

Συγκεκριμένα μετά από συντονισμένη επιχείρηση συνελήφθησαν 6 ημεδαποί ηλικίας 43, 46, 47, 49,50 και 49 ετών, μέλη της οργάνωσης που εξαπατούσε ιδιοκτήτες κλεμμένων αυτοκινήτων. Μεταξύ αυτών και ο φερόμενος ως «αρχηγός», που είναι έγκλειστος των φυλακών Μαλανδρίνου. Για την υπόθεση αυτή αναζητούνται άλλα 5 άτομα - μέλη του κυκλώματος .

Πώς δρούσε η εγκληματική ομάδα;

Ειδικότερα, ο 49χρονος ημεδαπός «αρχηγός» της οργάνωσης, χρησιμοποιώντας το καρτοτηλέφωνο της φυλακής επικοινωνούσε καθημερινά, σε κινητά τηλέφωνα με τον
50χρονο απόστρατο αστυνομικό και τον 43χρονο εν ενεργεία αστυνομικό, οι οποίοι έναντι αμοιβής τους έδιναν τα στοιχεία κλεμμένων οχημάτων του νομού Αττικής.

Στη συνέχεια ο 49χρονος επικοινωνούσε με υπαλλήλους του Τμήματος Μεταφορών και Επικοινωνιών, διαφόρων Περιφερειακών Ενοτήτων της χώρας και προσποιούμενος Αξιωματικό της ΕΛ.ΑΣ., αντλούσε από αυτούς στοιχεία ταυτότητας και διευθύνσεις κατοικίας των ιδιοκτητών των κλεμμένων αυτοκινήτων.

Αφού μάθαινε από τις πληροφορίες καταλόγου τους αριθμούς τηλεφώνων των ιδιοκτητών, επικοινωνούσε με αυτούς και εμφανιζόμενος ως ιδιοκτήτης μάνδρας ανταλλακτικών, απαιτούσε εκβιαστικά να καταθέσουν σε τραπεζικούς λογαριασμούς χρηματικά ποσά, από 800- 2.000 ευρώ ανάλογα με την εμπορική αξία του κάθε οχήματος, προκειμένου να τους επιστραφούν, απειλώντας τους ότι σε αντίθετη περίπτωση θα τα διέλυε για ανταλλακτικά.

Στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος ενέδιδε στην εκβίαση άλλα μέλη της σπείρας προέβαιναν αυθημερόν σε ανάληψη από μηχανήματα αυτόματης συναλλαγής (Α.Τ.Μ.) με κάρτες ανάληψης χρημάτων και από τραπεζικούς λογαριασμούς, που άλλα μέλη τους εφοδίαζαν.

Από την μέχρι τώρα έρευνα έχουν εξακριβωθεί 72 περιπτώσεις εκβίασης σε βάρος ιδιοκτητών κλαπέντων οχημάτων, ενώ τα χρήματα που κατατέθηκαν ανέρχονται στο ποσό των 31.000 ευρώ. Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν παρουσία δικαστικού λειτουργού στο χώρο κράτησης των φυλακών Μαλανδρίνου, στις οικίες των συλληφθέντων, σε χώρους στάθμευσης που είχαν μισθωθεί από αυτούς, καθώς και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 8 κινητά τηλέφωνα, 3 πολυτελή Ι.Χ. αυτοκίνητα, τα οποία είχαν αγοραστεί με χρήματα προερχόμενα από εκβιάσεις, 4.400 ευρώ, βιβλιάρια τραπεζικών λογαριασμών και κάρτες ανάληψης χρημάτων καθώς και πληθώρα καρτών sim και τηλεκαρτών.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Σε βάρος των τριών υπαλλήλων των Τμημάτων Μεταφορών και Επικοινωνιών σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβίαση υπηρεσιακού απορρήτου. Με απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ο συλληφθείς αστυνομικός, που υπηρετεί σε Υπηρεσία της Αττικής, τέθηκε σε διαθεσιμότητα και παράλληλα διατάχθηκε σε βάρος του Ε. Δ. Ε. 



Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου