Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή, 7 Σεπτεμβρίου 2012

Η λίστα με τις 9 ΔΕΚΟ και τα 10 λιμάνια που ιδιωτικοποιούνται

lockitnow.gr
Ανοίγει ο δρόμος για την πλήρη αποχώρηση του Δημοσίου από 19 ΔΕΚΟ. Υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την κατάργηση διατήρησης του δημοσίου ενός ελάχιστου ποσοστού στο μετοχικό κεφάλαιο των οργανισμών. 

Στην κατάργηση των νομικών περιορισμών που μπήκαν την περασμένη δεκαετία και απαγόρευαν στο Δημόσιο να πουλήσει άλλες μετοχές των ΔΕΚΟ προχωρά η κυβέρνηση, αφού με την πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπεγράφη την Πέμπτη, το κράτος μπορεί πλέον να πουλά το 100% των μετοχών του σε αυτές. 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών, με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, υπεγράφη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού του Ελληνικού Δημοσίου στις εξής ΔΕΚΟ: 
* ΕΛΠΕ
* ΔΕΗ 
* ΟΠΑΠ
* ΟΔΙΕ 
* ΕΥΔΑΠ 
* ΕΥΑΘ 
* ΕΛΤΑ 
* Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς 
* Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης 
* Οργανισμό Λιμένος Αλεξανδρούπολης 
* Οργανισμό Λιμένος Βόλου 
* Οργανισμό Λιμένος Ελευσίνας 
* Οργανισμό Λιμένος Ηγουμενίτσας 
* Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου 
* Οργανισμό Λιμένος Καβάλας 
* Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας 
* Οργανισμό Λιμένος Λαυρίου 
* Οργανισμό Λιμένος Πατρών 
* Οργανισμό Λιμένος Ραφήνας 

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την εποπτεία της διαδικασίας αποκρατικοποιήσεων θα διασφαλίζει από πλευράς του Δημοσίου η λειτουργία Ρυθμιστικών Ανεξάρτητων Αρχών, που θα εγγυώνται ταυτόχρονα το δημόσιο συμφέρον ως προς τη λειτουργία των επιχειρήσεων. 

Τέλος, η κυβέρνηση προχώρησε σε έκδοση Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία εξασφαλίζεται η νομική συμμόρφωση των διατάξεων της συστατικής πράξης του Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ. με τον Κανονισμό της Βουλής, ο οποίος προβλέπει ρητά τις περιπτώσεις και τη διαδικασία παροχής γνώμης από την αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου