Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2012

Σαφάρι ελέγχων για λαθρεπιβάτες στα Μέσα Μεταφοράς

Εντατικούς ελέγχους στα Μέσα Μαζικής μεταφοράς ξεκινούν από σήμερα οι ελεγκτές, που θα επιδιώξουν τη μείωση της εισιτηριοδιαφυγής κατά 50% μέχρι το τέλος του έτους.

Οι έλεγχοι, σε πρώτη φάση θα διεξαχθούν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπου το ποσοστό λαθρεπιβίβασης εκτιμάται ότι ξεπερνά το 20%. Τα μέτρα διαχωρίζονται σε άμεσα (εντός του μήνα) και βραχυπρόθεσμα (μέχρι τέλος Οκτώβρη).

Με βάση το σχεδιασμό, από τη Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου θα γίνει διπλασιασμός των ελέγχων σε επιλεγμένους κεντρικούς σταθμούς και σταθμούς μετεπιβίβασης των Μέσων Σταθερής Τροχιάς, Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ,
ενώ οι ελεγκτές από 35 που είναι σήμερα θα αυξηθούν σε 80 και θα εργάζονται σε δύο βάρδιες ημερησίως, ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.

Επίσης, θα ενεργοποιηθούν εθελοντές ελεγκτές, ενώ ο αριθμός των ελεγκτών σε λεωφορεία και τρόλεϊ θα αυξηθεί στους 80.

Επίσης, προωθείται γενίκευση της επιβίβασης από την εμπρόσθια θύρα των οχημάτων, όπου θα γίνεται επίδειξη του εισιτηρίου ή της κάρτας στον οδηγό. Το μέτρο θα εφαρμοστεί αρχικά σε 25 γραμμές με χαμηλή επιβατική κίνηση.

Παράλληλα, θα γίνει προοδευτική εισαγωγή εισιτήριου στο λεωφορείο που θα πωλείται από τον οδηγό και συστηματικός έλεγχος των γραμμών όπου το φαινόμενο της λαθρεπιβίβασης έχει πάρει διαστάσεις.

Βραχυπρόθεσμα αναμένεται ότι θα δίδεται στον κάθε επιβάτη ένα εισιτήριο δωρεάν για κάθε δέκα ακυρωμένα εισιτήρια ίδιας αξίας. Στόχος είναι να αποφευχθεί το φαινόμενο της μεταβίβασης εισιτηρίων μεταξύ των χρηστών.

Παράλληλα, θα υπάρχει δυνατότητα έκπτωσης του προστίμου όταν πραγματοποιείται άμεση καταβολή επί τόπου ή εντός 10 ημερών.

Άλλα μέτρα που αναμένεται να ληφθούν είναι έκδοση πολλαπλού εισιτηρίου (δεσμίδα των 10 εισιτηρίων) με έκπτωση επί της αξίας του κομίστρου και πιστοποίηση των καταστημάτων πώλησης εισιτηρίων με ειδικό σήμα. 

Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου