Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

9 συμβουλές προφύλαξης του σπιτιού από τους διαρρήκτες

Οι διαρρήξεις στα σπίτια έχουν ιδιαίτερα αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο η λήψη βασικών μέτρων προστασίας μπορεί να μειώσει δραστικά την πιθανότητα διάρρηξης. Η πιθανότητα αυτή μπορεί να μειωθεί ακόμη περισσότερο εάν εγκατασταθεί εξελιγμένο και αξιόπιστο σύστημα συναγερμού. Και στην περίπτωση της ασφάλειας του σπιτιού ισχύει η πολύ γνωστή ρήση "των φρονίμων τα παιδιά πριν πεινάσουν μαγειρεύουν"

Ο σημαντικότερος παράγοντας στον σχεδιασμό ασφάλειας μιας κατοικίας είναι η διαπίστωση ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των διαρρήξεων γίνεται από ευκαιριακούς δράστες και όχι κατ'επάγγελμα κλέφτες. Αυτοί θα διαρρήξουν την οικία που φαίνεται εύκολη στην πρόσβασή της και δεν έχει εμφανείς ενδείξεις προστασίας. Οι περισσότεροι κλέφτες το πιθανότερο είναι να μπουν και να βγουν από την οικία σε λιγότερο από 10 λεπτά. Ετσι, οτιδήποτε κάνουμε που θα συντελέσει στην καθυστέρηση του δράστη (δηλ. στην αύξηση του χρόνου των 10 λεπτών) θα προβληματίσει τον δράστη για να ξανασκεφθεί εάν θα μπει ή όχι στην δικιά μας οικία. Παρακάτω, σας δίνουμε μερικές συμβουλές για τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε πριν γίνει διάρρηξη στο σπίτι σας.




1. ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΕΥΚΟΛΗ
Πριν φύγετε από το σπίτι, ελέγξτε ότι όλα τα παράθυρα και οι πόρτες είναι κλειδωμένα. ΄Ενα σημαντικό ποσοστό κλοπών γίνεται από τις ανοιχτές πόρτες και παράθυρα. Εάν π.χ μένετε στον τρίτο όροφο μιας πολυκατοικίας, δεν σημαίνει ότι θα αμελήσετε να κλείσετε και να ασφαλίσετε τα παράθυρα του σπιτιού. Οι κλέφτες μπορούν εύκολα να σκαρφαλώσουν από μπαλκόνι σε μπαλκόνι και από όροφο σε όροφο σε χρόνο μηδέν. Το ίδιο ισχύει και για τις μονοκατοικίες. Οι κλέφτες θα εντοπίσουν το αδύναμο σημείο του σπιτιού και θα μπούν.

2. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΠΟΡΤΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Οι θωρακισμένες πόρτες ασφαλείας εμποδίζουν την εύκολη πρόσβαση των κλεφτών. Το καλύτερο είναι να εγκαταστήσετε μια πόρτα ασφαλείας σοβαρής και καταξιωμένης κατασκευής.

3. ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ
  • Χρησιμοποιήστε  χρονοδιακόπτες που θα ανάβουν φώτα αυτόματα όταν κάποιος περάσει πολύ κοντά.. 
  • Πριν φύγετε από το σπίτι το πρωί, ανοίξτε τις κουρτίνες. 
  • Εάν φύγετε για διακοπές, αφήστε κλειδί σε έμπιστο γείτονα και ζητήστε του να παίρνει την αλληλογραφία από το γραμματοκιβώτιό σας, να αναβοσβήνει περιοδικά τα φώτα και να κλείνει τις κουρτίνες την νύχτα. 
  • Δεν αφήνετε σημείωμα έξω από την πόρτα "θα λείψω μέχρι τότε", ούτε μήνυμα στον αυτόματο τηλεφωνητή με το ίδιο περιεχόμενο. 
  • Εάν μένετε σε μονοκατοικία, κουρεύετε το γκαζόν πριν φύγετε για διακοπές.
  • Εάν έχετε ψηφιακή τηλεφωνική γραμμή, ζητήστε από τον ΟΤΕ να μεταβιβάζει τις κλήσεις που δέχεστε το τηλέφωνό σας, σε τηλέφωνο άλλου συνδρομητή φίλου σας ώστε αν ο κλέφτης καλέσει προκειμένου να ελέγξει αν υπάρχει κάποιος στο σπίτι να πάρει απάντηση.

4. ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΟΡΑΤΑ ΠΟΛΥΤΙΜΑ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΑ 
  • Μετακινήστε τα πολύτιμα αντικείμενα όπως υπολογιστές, τηλεοράσεις κτλ. μακριά από παράθυρα που έχουν πρόσβαση στον δρόμο.
  • Εάν μένετε σε μονοκατοικία κουρεύετε τους θάμνους (πίσω από τους οποίους θα μπορούσε να κρυφτεί ο κλέφτης ώστε να μην είναι ορατός από τον δρόμο).

5. ΜΗΝ ΚΡΥΒΕΤΕ ΑΝΤΙΚΛΕΙΔΙΑ
Οι κλέφτες θα βρουν σχεδόν όλες τις κρυψώνες σας


6. ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΚΛΕΙΔΑΡΙΕΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ
Τα παράθυρα πρέπει να διαθέτουν εσωτερικές κλειδαριές. Τα συρόμενα φύλλα παραθύρων και θυρών από αλουμίνιο μπορεί να προστατευθούν εσωτερικά με ειδικές "δαγκάνες" που κλειδώνουν με μία κίνηση από το εσωτερικό του φύλλου. Μεγάλο ποσοστό κλοπών γίνονται από το πίσω μέρος των οικιών. Ετσι, προστατεύουμε την πίσω πλευρά της οικίας μας.

7. ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ
Ολα τα μέλη της οικογενείας μας πρέπει να γνωρίζουν τις διαδικασίες ασφάλισης της οικίας, πώς να χρησιμοποιούν τις κλειδαριές, που βρίσκονται τα κλειδιά και τι πρέπει να κάνουν όταν φεύγουν από την οικία. Τα άτομα τρίτης ηλικίας μπορεί να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις κλειδαριές της οικίας μας. Εχουμε και αυτό υπ'όψη όταν αγοράζουμε τις κλειδαριές.

8. ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΥ
Αφού έχετε λάβει όλα τα βασικά μέτρα ασφαλείας τότε μόνο θα πρέπει να σκεφθείτε εάν θα εγκαταστήσετε σύστημα συναγερμού. Υπάρχουν πολλών ειδών συναγερμοί. Το σύστημα συναγερμού αποτελείται από την κεντρική μονάδα και τους αισθητήρες. Οι αισθητήρες μπορεί να είναι υπέρυθροι (παθητικοί ή ενεργητικοί), κινήσεως, επαφής ή απλοί on-off. Η επιτυχία ενός συστήματος συναγερμού εξαρτάται από το είδος και την θέση που θα τοποθετηθούν οι αισθητήρες. Ωστόσο, το βασικό μειονέκτημα των συστημάτων συναγερμού αφορά το πρόβλημα των ψευδών συναγερμών.  Εάν έχετε την δυνατότητα, τοποθετήστε σύστημα βιντεοσκόπησης που θα διαθέτει κάμερες διεσπαρμένες στους χώρους του σπιτιού,  αλλά και εκτός. Εάν δεν έχετε την δυνατότητα αυτή, ρωτήστε πόσο κοστίζουν κάμερες που εξωτερικά είναι ίδιες με τις πραγματικές αλλά εσωτερικά είναι άδειες και έχουν στόχο να απειλούν με την παρουσία τους τον κλέφτη. 

9. ΠΡΙΝ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ
Κάθε βράδυ, πριν κοιμηθείτε, προγραμματίστε συγκεκριμένους ελέγχους στο σπίτι. Ελέγξτε ότι τα παράθυρα είναι κλειστά και ασφαλισμένα, οι πόρτες είναι κλειδωμένες, τα παντζούρια ή στορ είναι κατεβασμένα, οι ηλεκτρικές συσκευές είναι κλειστές. Ενεργοποιήστε το σύστημα συναγερμού αν υπάρχει.



Πηγή: Γκλαβόπουλος  http://www.glavopoulos.gr/arthra/klopigr.shtm

1 σχόλιο:

  1. Σωστές οι συμβουλές που δίνεις. Όσον αφορά τους συναγερμούς, εκτός από εταιρεία που θα επιλέξουμε θα πρέπει να προσέξουμε τον τεχνικό που θα κάνει την εγκατάσταση, ο οποίος θα πρέπει να έχει άδεια εγκατάστασης συστημάτων ασφαλείας από το υπουργείο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή