Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή, 6 Ιουλίου 2012

Πρωτοφανής «έκρηξη» της εγκληματικότητας το 2011

Δόθηκαν από το αρχηγείο της αστυνομίας τα στατιστικά στοιχεία της εγκληματικότητας για το έτος 2011.

Μία πρωτοφανής, για τα αστυνομικά χρονικά της χώρας μας, "έκρηξη" της εγκληματικότητας σε σημαντικά αδικήματα όπως δολοφονίες, ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις, παρά τις 15.562 συλλήψεις που έγιναν για το συγκεκριμένο έτος, για αυτά τα εγκλήματα σε ολόκληρη την επικράτεια! 

Νέα αύξηση δηλαδή, τουλάχιστον 10 τοις εκατό, στα λεγόμενα αδικήματα της "καθημερινότητας" αυτά που απασχολούν τον κάθε πολίτη (π.χ. ληστείες σε σπίτια και καταστήματα), τα οποία ήδη από το 2010, οι δείκτες τους βρίσκονταν στο "κόκκινο", με την συμμετοχή μεγάλου αριθμού αλλοδαπών κακοποιών, όπως προκύπτει από τις εξιχνιάσεις των υποθέσεων.

Το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα, αναφέρει ως αιτίες της δραματικής κατάστασης που έχει δημιουργηθεί στο μείζον αγαθό της ασφάλειας των πολιτών, ότι απασχολείται το ένα τρίτο των αστυνομικών για την λαθρομετανάστευση (λες και δεν είναι θέμα και της αστυνομίας το γεγονός ότι το 2011 πέρασαν 99.500 λαθρομετανάστες στην χώρα μας, παρά τις εξαγγελίες και τα μέτρα που υποτίθεται λαμβάνονται), καθώς κι ότι μεγάλη δύναμη της ΕΛ.ΑΣ. χρησιμοποιήθηκε για τις πορείες και τα γήπεδα.

Δεν αναφέρει όμως γιατί τον τελευταίο χρόνο, όπως αποκάλυψε κι ο Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κόπηκαν από τις περιπολίες της ομάδας "ΔΙΑΣ", 700 αστυνομικοί και πόσοι άλλοι ακόμη συνάδελφοι τους απασχολούνται σε "πάρεργα", αλλά και σε φρούρηση στόχων, ακόμα και προσώπων που δεν χρειάζεται!

Άξια μνείας είναι και η αναφορά του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. ότι αύξηση παρουσιάζουν τα αδικήματα "επιβίωσης" ή "έκτακτης ανάγκης", όπως τα χαρακτηρίζει στο δελτίο τύπου, αυτά δηλαδή, που γίνονται με χαμηλό ρίσκο και κίνητρο τα μικρά χρηματικά ποσά. Ούτε εδώ όμως επισημαίνεται, ότι το τεράστιο πρόβλημα της εγκληματικότητας δεν είναι πλέον μόνον ποσοτικό αλλά και ποιοτικό, αφού αδίστακτοι κακοποιοί σκοτώνουν εν ψυχρώ ακόμη και για 50 ευρώ.

Μέρα παρά μέρα μια δολοφονία!

Μέρα παρά μέρα κατά μέσο όρο σε ολόκληρη την χώρα ένας πολίτης πέφτει θύμα δολοφονίας! Αυτό προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία, αφού το 2011 έγιναν 184 δολοφονίες ενώ το 2010 176.
Κάθε μέρα 18 ληστείες-Οι περισσότερες σε σπίτια και καταστήματα! 

Εκεί πάντως που η κατάσταση όμως έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο είναι οι ληστείες. Το 2011 καταγράφηκαν 6.636 ενώ το 2010, 6.079, δηλαδή κάθε μέρα κατά μέσο όρο γίνονται 18 ληστείες, κυρίως στην Αττική που υπήρξε και νέα μείωση στις εξιχνιάσεις!

Το πιο τραγικό είναι ότι μειώθηκαν κατά 36 % οι ληστείες σε τράπεζες και ΕΛΤΑ και σχεδόν διπλασιάστηκαν οι επιθέσεις ένοπλων κακοποιών σε σπίτια και καταστήματα! Το 2011 σημειώθηκαν 912 ληστείες σε σπίτια, ενώ το 2010, 432 ληστείες , όσον αφορά τις επιθέσεις σε καταστήματα 640 ληστείες το 2011 και το προηγούμενο έτος 472!


Κάθε μέρα 265 κλοπές και διαρρήξεις!

Όσον αφορά τις κλοπές και διαρρήξεις εκεί έσπασε κάθε ρεκόρ. Σημειώθηκαν 96.925 κλοπές και διαρρήξεις δηλαδή 5.994 περισσότερες από το 2010! Και πάλι το μεγάλο πρόβλημα παρουσιάζεται στην Αττική σε αντίθεση με την Θεσσαλονίκη που η εικόνα είναι καλύτερη , ενώ υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αρπαγές τσαντών αφού καταγράφηκαν 2.990 επιθέσεις. Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου