Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

11.000 κλοπές 19.000 διαρρήξεις μέσα σε έναν χρόνο

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι οργανωμένες σπείρες κακοποιών που κλέβουν αυτοκίνητα και μηχανές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα κρούσματα «αρπαγής» τροχοφόρων είναι πια καθημερινά, ενώ συχνές είναι και οι διαρρήξεις που σημειώνονται σε βάρος ανυποψίαστων κατόχων ΙΧ. Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή σπείρα στην Πελοπόννησο που είχε διαπράξει περισσότερες από 250 κλοπές αυτοκινήτων. 

Επίσης, στη Ρόδο, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που είχαν διαρρήξει 88 (!) ΙΧ στο νησί! Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών Αρχών, τα περιστατικά είναι πια καθημερινά και πολλοί ιδιοκτήτες δεν υποβάλλουν καν μηνύσεις κατ' αγνώστων, πιστεύοντας ότι «δεν θα βγάλουν άκρη».

Ισως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2012 καταγράφηκαν λιγότερα περιστατικά κλοπής τροχοφόρων σε σχέση με το 2011. Πιο συγκεκριμένα, το 2012 το αστυνομικό δελτίο ανέφερε 11.145 κλοπές, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα 11.554. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μειώθηκαν και οι εξιχνιάσεις των υποθέσεων.
Περίπου 60 λιγότερα οχήματα εντοπίστηκαν το 2012 σε σχέση με το 2011. Στο ίδιο κλίμα κινούνται και τα στατιστικά από τις απόπειρες κλοπών και διαρρήξεων ΙΧ, αφού το 2012 σημειώθηκαν 1.769, ενώ το 2011 ο αριθμός έφτασε τις 1.712.

«Πρωταθλήτρια» στις διαρρήξεις αυτοκινήτων, ως αναμενόμενο, η Αττική όπου καταγράφηκαν 12.444 περιπτώσεις, ενώ αυξημένα είναι τα νούμερα και στη Θεσσαλονίκη με 3.050 τετελεσμένα περιστατικά το 2012, έναντι 2.889 τον προηγούμενο χρόνο. Οι διαρρήξεις πανελλαδικά έφτασαν τις 19.664. 

 Στελέχη του Τμήματος Διαρρηκτών της ΓΑΔΑ που ασχολούνται με το θέμα ανέφεραν ότι υπάρχουν τουλάχιστον δύο κατηγορίες εγκληματικών οργανώσεων που ασχολούνται με τις κλοπές και διαρρήξεις τροχοφόρων. 

«Υπάρχουν οι ''επαγγελματίες'' που στοχοποιούν συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων για συνολική κλοπή. Σε αυτή την περίπτωση εμπίπτουν και τα Smart, τα τζιπ ή οι κλοπές μοτοσικλετών. Μας απασχολούν επίσης και μεμονωμένες κατηγορίες μικροκακοποιών, που ''σπάνε'' αυτοκίνητα για να αρπάξουν τα ψιλά που βλέπουν ή κάτι αξίας που ο ιδιοκτήτης έχει αφήσει στο ΙΧ του», δήλωσε αστυνομικός με μεγάλη εμπειρία σε τέτοιες υποθέσεις. 

Ο δεκάλογος 
 Συμβουλές για να μην... κλαίτε το αυτοκίνητο 

1. Να έχετε πάντα τις πόρτες και το πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου σας κλειδωμένα όταν οδηγείτε στην πόλη. 
2. Μην αφήνετε ποτέ το όχημα με αναμμένη τη μηχανή και το κλειδί στην υποδοχή του, ακόμα και αν βγαίνετε για μερικά δευτερόλεπτα από αυτό. Πάντοτε να παίρνετε το κλειδί μαζί σας. 
3. Να κλειδώνετε πάντα τις πόρτες, να κλείνετε τα παράθυρα και να ενεργοποιείτε το συναγερ?ό όταν σταθμεύετε το αυτοκίνητο κάπου. Τη μηχανή σας καλό είναι να την αφήνετε κάπου που θα της ρίχνετε καμιά ματιά σε συχνά διαστήματα. 
4. Μην αφήνετε κανενός είδους αντικείμενα, χρήματα, πορτοφόλι, κινητά τηλέφωνα, γυαλιά ηλίου, τσάντες και τιμαλφή μέσα στο αυτοκίνητο. Ούτε καν αυτά που «θυμίζουν» τιμαλφή, π.χ. κάρτες από πρατήρια καυσίμων κ.λπ. 
5. Αφαιρείτε την πρόσοψη του ραδιοφώνου και καθετί πολύτιμο όταν βγαίνετε από το αυτοκίνητό σας.
6. Μη φυλάσσετε τα εφεδρικά κλειδιά του οχήματος μέσα σ' αυτό, αλλά σε άλλο, ασφαλέστερο μέρος. 
7. Αν παρκάρετε το αυτοκίνητο ή το δίκυκλό σας σε χώρο στάθμευσης (parking), να παίρνετε μαζί σας τα κλειδιά του. Μην αφήνετε στο όχημα στοιχεία δηλωτικά της ταυτότητάς σας. 
8. Να αποφεύγετε να σταθμεύετε το όχημά σας σε ερημικά μέρη. Προτιμάτε τα πιο πολυσύχναστα «στέκια», που έχουν φως και κίνηση. 
9. Αν έχετε ακινητοποιήσει το όχημά σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, να αποσυνδέετε την μπαταρία του. 
10. Σε περίπτωση που διαπιστώσετε ότι το όχημά σας έχει παραβιαστεί ή κλαπεί καταγγείλετε αμέσως το γεγονός στην Αστυνομία. 



Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου