Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Επιστρέφει η ασφάλεια στο κέντρο της Αθήνας

Μια εντελώς διαφορετική εικόνα από τη συνηθισμένη εμφάνιζε σήμερα το κέντρο της πόλης, καθώς οι γνώριμες φιγούρες των μεταναστών που σέρνουν καροτσάκια με παλιοσίδερα όσο και εκείνοι που προσφέρουν από... νερά έως υαλοκαθαριστήρες στα φανάρια είχαν σχεδόν εξαφανιστεί. Στόχος των χθεσινών επιχειρήσεων και ο χώρος πέριξ του Αρχαιολογικού Μουσείου, που αποτελεί στέκι διακίνησης ναρκωτικών.

Στις άμεσες προτεραιότητες του υπουργείου Δημόσιας Τάξης πάντως προκειμένου οι επιχειρήσεις «Ξένιος Ζευς» να στεφθούν με επιτυχία είναι να βρεθούν άμεσα οι χώροι κράτησης όσων συλλαμβάνονται.

Σε τελικό στάδιο φέρονται να βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για τη χωροθέτηση νέων κέντρων κράτησης σε Αττική και περιφέρεια και οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα,
ενδεχομένως και σήμερα. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», έχει ήδη υπάρξει προφορική συμφωνία του υπουργείου Δημόσιας Τάξης με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) για την παραχώρηση στην Ελληνική Αστυνομία παροπλισμένων στρατοπέδων, κυρίως σε νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας.

Την ίδια ώρα, το υπουργείο Δημόσιας Τάξης και ο Δήμος Αθηναίων φέρονται να έχουν απο κοινού καταλήξει στη δημιουργία κέντρου κράτησης στα όρια του δήμου σε κτίριο που βρίσκεται στις δυτικές συνοικίες της πόλης.

Σύμφωνα με όσα προβλέπει το σχέδιο του υπουργού Δημόσιας Τάξης κ. Νίκου Δένδια, μέχρι τον Δεκέμβριο θα λειτουργούν σε όλη την περιφέρεια 7 τουλάχιστον κέντρα κράτησης, συνολικής χωρητικότητας άνω των 8.000 ατόμων, ενώ το σχέδιο προβλέπει ότι το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα στην Αθήνα θα υπάρχει δυνατότητα φιλοξενίας 2.000 παράνομων μεταναστών. Χθες, τρίτη ημέρα της εφαρμογής του σχεδίου «Ξένιος Ζευς», περίπου 30 αστυνομικοί της Οικονομικής Αστυνομίας ξεκίνησαν ελέγχους σε καταστήματα ιδιοκτησίας αλλοδαπών που λειτουργούν στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με πηγή του υπουργείου Δημόσιας Τάξης, στο κέντρο της Αθήνας υπολογίζεται ότι λειτουργούν 500(!) παράνομα καταστήματα που ως επί το πλείστον ανήκουν σε αλλοδαπούς. «Λειτουργούν ως στέκια όπου οι παράνομοι μετανάστες οργανώνουν τις παράνομες δραστηριότητές τους» δήλωσε σχετικά πηγή της λεωφόρου Κατεχάκη. Ωστόσο, τα περισσότερα από τα μαγαζιά που έγινε προσπάθεια να ελεγχθούν δεν λειτουργούσαν, καθώς λόγω της επιχείρησης οι ιδιοκτήτες τους προτίμησαν να τα κρατήσουν κλειστά! Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες της «Κ» από τα συνολικά 50 καταστήματα που ελέγχθηκαν παραβάσεις διαπιστώθηκαν στα 25 από αυτά.

Ελεγχοι έγιναν και στις περιοχές γύρω από το Αρχαιολογικό Μουσείο, με στόχο μεταξύ άλλων την απομάκρυνση των τοξικομανών από τη γύρω περιοχή. Προσήχθησαν 24 εκδιδόμενες γυναίκες. Στο μεταξύ, «πρεμιέρα» έκαναν χθες και οι «αστυνομικοί της γειτονιάς». Διατέθηκαν 4 στην Κυψέλη, 5 στον Αγ. Παντελεήμονα και 2 στα Πατήσια. Μοίρασαν κάρτες με τα στοιχεία επικοινωνίας τους και συνομίλησαν με καταστηματάρχες και εμπόρους των συγκεκριμένων περιοχών.

Σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης κ. Νίκος Δένδιας θα συναντηθεί με στελέχη της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης προκειμένου να συζητηθούν οι αντιδράσεις των τελευταίων στην προσωρινή κράτηση παράνομων μεταναστών στις σχολές αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Διδυμότειχο. Πάντως σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου η «φιλοξενία» παράνομων μεταναστών στις σχολές θα είναι προσωρινή. Ωστόσο, αφήνουν να εννοηθεί ότι καθώς ο αριθμός των εισακτέων στις σχολές αναμένεται να είναι μέχρι και 3 φορές χαμηλότερος σε σχέση με πέρυσι, είναι πιθανή η αναστολή λειτουργίας κάποιας από τις τρεις παραπάνω σχολές.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης επεσήμανε ότι «η τοπική κοινωνία δεν αντιδρά στη λειτουργία κέντρων κράτησης, αλλά σε μια ενδεχόμενη αναστολή λειτουργίας των σχολών. Χθες το απόγευμα μάλιστα πραγματοποιήθηκε συλλαλητήριο στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής.

Τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Φώτης Καραλίδης δήλωσε ότι «οι αστυνομικοί που υπηρετούσαν στις σχολές έχουν ήδη πάρει προφορική διαταγή να επιστρέψουν στις κεντρικές αστυνομικές διευθύνσεις των νομών τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου