Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

Η ανεργία στέλνει τους Έλληνες στο εξωτερικό

Καλύτερη τύχη στη Γερμανία αναζητούν πτυχιούχοι τόσο από την Ελλάδα όσο και από τις άλλες χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Δραματικό είναι το σκηνικό στην αγορά εργασίας τόσο στην Ελλάδα, όσο και στις άλλες χώρες του Ευρωπαϊκού Νότου. Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την ανεργία, που διαμορφώθηκε στο 23,1% τον Μάιο του 2012, ξεπερνώντας κάθε ρεκόρ, καταδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος. 

Μέσα σε ένα χρόνο οι Έλληνες που αναζήτησαν δουλειά στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά
10%. Το μεταναστευτικό κύμα σε σχέση με τη δεκαετία του 1960 παρουσιάζει μια μεγάλη διαφορά, αφού σε αυτό πρωταγωνιστούν πτυχιούχοι και όχι ανειδίκευτοι εργάτες και μάλιστα νεαρής ηλικίας. Άλλωστε, με βάση τα στοιχεία, πάνω από ένας στους δύο νέους ηλικίας από 15 έως 24 δεν μπορεί να βρει δουλειά. Όπως δείχνουν τα στοιχεία του Ομοσπονδιακού Πρακτορείου Εργασίας της Γερμανίας, στα τέλη Μαΐου εργαζόταν στην πρώτη οικονομία της ευρωζώνης 117.744 Έλληνες, έναντι 107.245 τον περσινό Μάιο, σημειώνοντας αύξηση 9,8%.

Το κύμα της μεγάλης φυγής είναι απότοκος της κρίσης και της πολιτικής του μνημονίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τον Ιανουάριο του 2008 μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2010, ο αριθμός των Ελλήνων μεταναστών στη Γερμανία υποχωρούσε και μάλιστα έπεσε κάτω από το όριο των 100.000. Εντύπωση όμως προκαλεί το γεγονός ότι εκπρόσωπος της Κομισιόν, όταν ρωτήθηκε για το νέο ρεκόρ ανεργίας στη χώρας και το εάν συνδέεται με την πολιτική του μνημονίου απάντησε ότι «αυτό απλώς δεν είναι αλήθεια»

Υποφέρει ο Ευρωπαϊκός Νότος
Μια θέση στην αγορά εργασίας στη Γερμανία αναζητούν κι άλλοι Νοτιοευρωπαίοι, αφού οι χώρες τους μαστίζονται από την ανεργία. Αύξηση 11,5% στη μετανάστευση προς Γερμανία καταγράφουν οι Ισπανοί, ακολουθούν οι Έλληνες (9,8%), οι Πορτογάλοι (5,9%) και οι Ιταλοί (4,2%).




Πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου