Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Μάθετε περισσότερα για της μεθόδους διάρρηξης των κυλίνδρων (αφαλών)

lockitnow.gr
Υπάρχουν πολλές τεχνικές που χρησιμοποιούν οι διαρρήκτες για να καταστρέψουν τον κύλινδρο που έχει τοποθετηθεί στις κλειδαριές. Οι κατασκευαστές εξελίσσουν συνεχώς τα προϊόντα τους και τα εξοπλίζουν με νέες τεχνολογίες με σκοπό να αποτρέψουν την πιθανότητα διάρρηξης και να αυξήσουν τον βαθμό δυσκολίας. Οι διαρρήκτες λαμβάνουν σοβαρά υπ'όψη την ευχέρεια χρόνου και θορύβου που έχουν στην διάθεσή τους πριν προχωρήσουν σε οποιαδήποτε ενέργεια. Οπότε όσο καλύτερος είναι ο κύλινδρος που έχετε επιλέξει, τόσο πιο δύσκολο θα είναι για κάποιον να προσπαθήσει να μπει στον χώρο σας.

Παρακάτω σας παρουσιάζουμε αναλυτικά τις σημαντικότερες τεχνικές :

1. Σπάσιμο κυλίνδρου (snapping)
Οι κύλινδροι εξαιτίας της κατασκευής τους έχουν ένα φανερά αδύνατο σημείο. Το σημείο στο οποίο βρίσκεται η τρύπα που βιδώνεται ο κύλινδρος στο σώμα της κλειδαριάς και το περιστρεφόμενο έκκεντρο που συνδέει τον κύλινδρο με τον μηχανισμό της κλειδαριάς.
Με την μέθοδο αυτή ο κύλινδρος σπάει ακριβώς στο σημείο αυτό (όπως φαίνεται και στην παρακάτω εικόνα), αφαιρείται το σπασμένο κομμάτι από το σώμα της κλειδαριάς και ο διαρρήκτης έχει πρόσβαση στον μηχανισμό που ανοίγει την πόρτα.

lockitnow.gr
lockitnow.gr
Για την προστασία των κυλίνδρων από αυτή την μέθοδο διάρρηξης, οι εταιρείες έχουν εφαρμόσει μια τεχνολογία κατά την οποία ο κύλινδρος εμφανίζει δυο αδύναμα σημεία στις άκρες του. Έτσι όταν ο διαρρήκτης ασκήσει πίεση, ο κύλινδρος σπάει στην άκρη (και όχι στο σημείο που αναφέραμε πριν), με αποτέλεσμα να μην μπορεί να τον αφαιρέσει από το σώμα της κλειδαριάς για να έχει προσβαση στον μηχανισμό. Παρά το σπάσιμο ο μηχανισμός συνεχίζει να δουλεύει κανονικά όταν τοποθετηθεί το κλειδί.

lockitnow.gr
lockitnow.gr
2. Χτύπημα κυλίνδρου (bumping)
Με την μέθοδο αυτή ο διαρρήκτης χρησιμοποιεί ένα κλειδί που έχει προσαρμόσει ήδη και το εισάγει στον κύλινδρο της κλειδαριάς. Στην συνέχεια, χτυπώντας ελαφρά και γυρνώντας το κλειδί η πόρτα ανοίγει. Με το τρόπο αυτό δεν υπάρχει κανένα σημάδι διάρρηξης και δεν καταστρέφεται η κλειδαριά. Πως γίνεται αυτό;
Στο εσωτερικό των κυλίνδρων υπάρχει ένας αριθμός από μπίλιες. Η λειτουργία όλων των κυλίνδρων βασίζεται σε αυτό που ονομάζουμε "σύστημα ανατροπής μπίλιας". Οι μπίλιες καθορίζονται σε διαφορετικά ύψη, έτσι ώστε, όταν παρεμβάλλεται το σωστό κλειδί, οι μπίλιες ωθούνται επάνω σε μια ξεκάθαρη γραμμή κι έτσι ενεργοποιείται ο μηχανισμός της κλειδαριάς. Με την μέθοδο bumping ο διαρρήκτης χτυπώντας το ειδικό κλειδί, προκαλεί αναπήδηση στις μπίλιες επιτρέποντας στην κλειδαριά να ανοίξει. 
Οι κύλινδροι νέας τεχνολογίας έχουν ειδικά σχεδιασμένες μπίλιες έτσι ώστε να μην επηρεάζονται από τα χτυπήματα και ανοίγουν μόνο αν εισέλθει το κανονικό κλειδί .


lockitnow.gr


3. Τρύπημα κυλίνδρου (drilling)
Με την μέθοδο αυτή, ο διαρρήκτης χρησιμοποιεί τρυπάνι προκειμένου να διαλύσει τις μπίλιες στο εσωτερικό του κυλίνδρου και στην συνέχεια με ένα κατσαβίδι να περιστρέψει τον μηχανισμό της κλειδαριάς και να ανοίξει την πόρτα. Βέβαια ο τρόπος αυτός προϋποθέτει άνεση χρόνου και θορύβου μιας και δεν είναι καθόλου διακριτικός και τα σημάδια της διάρρηξης είναι εμφανή.
Η προστασία των κυλίνδρων νέας τεχνολογίας από αυτή την μέθοδο είναι το γεγονός ότι οι μπίλιες και αυτό που τις περιβάλλει κατασκευάζονται από ατσάλι κι έτσι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να διαλυθούν.

4. Εύρεση κωδικού του κυλίνδρου (picking)
Χρησιμοποιώντας κάποια ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία που έχουν στην διάθεσή τους οι διαρρήκτες, προσπαθούν να βρούν τον "κωδικό" που ανοίγει την πόρτα. Με την λέξη "κωδικό" εννοούμε την σωστή θέση που παίρνουν οι μπίλιες όταν μπει το κλειδί στον κύλινδρο, προκειμένου να ξεκλειδώσει η πόρτα.
Ωστόσο, η μεθοδος αυτή είναι πολύ χρονοβόρα και οι διαρρήκτες συνήθως δεν την χρησιμοποιούν. 

lockitnow.gr





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου