Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες - Απεργούν με το αζημίωτο λέει ο υπουργός μεταφορών

Εβδομάδα κυκλοφοριακού χάους περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ερχόμενοι σε μετωπική αντιπαράθεση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. 

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για τα ποσοστά των απεργούντων,
το Επιχειρησιακό Σωματείο Σ.Ε.Λ.Μ.Α. ανακοίνωσε και νέα 24ωρη απεργία στο Μετρό, σε ένδειξη συμπαράστασης «στους δύο συναδέλφους, όπου εν ώρα βάρδιας επιφυλακής, παρουσίασαν οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου, από τις απειλές του Υπουργού Μεταφορών», όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του. Λίγο αργότερα, η ΣΤΑΣΥ ανακοίνωσε πως μετά την προσφυγή της το πρωί, το δικαστήριο έκρινε παράνομες τις κινητοποιήσεις που είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς για Δευτέρα και Τρίτη.

Στις κινητοποιήσεις εισέρχονται και οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία και τα τρόλεϊ, ζητώντας, μεταξύ άλλων, τη διαφύλαξη των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Ετσι Τρίτη και αύριο Τετάρτη, τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ θα ακινητοποιηθούν από τις 11.00 έως τις 16.00, ενώ στάσεις εργασίας για αύριο είχαν εξαγγείλει οι εργαζόμενοι σε ηλεκτρικό και τραμ, από τις 12.00 έως τις 16.00. Οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία προχωρούν σε στάση εργασίας και την Πέμπτη από τις 11.00 έως τις 17.00. 

Χατζηδάκης: "Απεργούν και πληρώνονται"
 Νωρίτερα, ο Κωστής Χατζηδάκης κατήγγειλε, ουσιαστικά, απεργία «μαϊμού» στις συγκοινωνίες. «Απεργούν και πληρώνονται καθώς μετέρχονται διαφόρων κόλπων», είπε ο κ. Χατζηδάκης προαναγγέλλοντας την προσφυγή της διοίκησης των ΣΤΑ.ΣΥ στη Δικαιοσύνη. 

«Οι εργαζόμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να απεργούν, αλλά υπάρχουν και όροι και όρια», σημείωσε σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου. Σύμφωνα με τον υπουργό στις 18 Ιανουαρίου στο ΜΕΤΡΟ απεργούσε το 48% των εργαζομένων, στον ΗΣΑΠ το 44% και στο Τράμ μόλις το 3,94%. Στις 19 Ιανουαρίου απεργούσε μόλις το 16% των εργαζομένων στο ΜΕΤΡΟ και χθες μόλις το 14%. 

Παρ' όλα αυτά, σύμφωνα με τον κ. Χατζηδάκη οι εργαζόμενοι πληρώνονται. Προφανώς, υποστήριξε ότι το πετυχαίνουν μέσω αδειών αλλά και παρεμβάσεων τους στο κέντρο ελέγχου. 



Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου