Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τρίτη, 15 Ιανουαρίου 2013

Οδηγίες τοποθέτησης κιτ αλλαγής κωδικού κλειδιών σε θωρακισμένη πόρτα

Θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά από την θωρακισμένη πόρτα σας γιατί τα χάσατε ή σας τα πήραν;
Το Lockitnow.gr θα σας δείξει μέσα από αυτό το άρθρο πως να εγκαταστήσετε το κιτ αλλαγής κωδικού (συνδυασμού) κλειδιών στην κλειδαριά σας, ανάλογα με την μάρκα.

Πριν ξεκινήσετε υπάρχουν καποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέξετε το σωστό κιτ, όπως

1. Την μάρκα της κλειδαριάς, η οποία αναγράφεται πάνω στο αυθεντικό κλειδί. Για παράδειγμα CISA, MOTTURA, ATRA κ.τ.λ 

2. Με ΑΝΟΙΚΤΗ την πόρτα, βλέπετε πόσες φορές κλειδώνει (2 ή 4 φορές) 

 Όλες οι δοκιμές γίνονται με ΑΝΟΙΚΤΗ την πόρτα 

Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, προχωρήστε στην επιλογή του κιτ που σας ταιριάζει 


 
Α. Κιτ αλλαγής κωδικού CISA

Α1. Κιτ για CISA (παλαιού τύπου) 06520-00
Περιλαμβάνονται 3 νέα κλειδιά + 1 χρυσό
Με το χρυσό κλειδί κλειδώνουμε 4 φορές. Μετά βάζουμε ένα απά τα 3 κλειδιά του συνδυασμού και ξεκλειδώνουμε. Αυτό ήταν! Ο συνδυασμός έχει αλλάξει. Α2. Κιτ για CISA (νεου τύπου) 06520-50
Περιλαμβάνονται 3 ή 5 νέα κλειδιά + εργαλείο αλλαγής (άλεν)
Κλειδώνουμε την κλειδαριά 4 φορές (με ανοικτή πόρτα). Βάζουμε το άλεν στην ειδική θέση που βρίσκεται κάτω απά τις γλώσσες κλειδώματος. Το γυρίζουμε 90 μοίρες δεξιόστοφα και ξεκλειδώνουμε με τα καινούρια κλειδιά. Αυτό ήταν! Ο συνδυασμός έχει αλλάξει.

 
Β. Κιτ αλλαγής κωδικού POTENT Β1. Κιτ για POTENT VARIO 2500 POT2551 
Περιλαμβάνονται 5 νέα κλειδιά. Για κλειδαριές που κλειδώνουν 2 ΦΟΡΕΣ 
Πρώτα τραβάμε την γλώσσα της κλειδαριάς προς τα μέσα με τα παλιά κλειδιά, κρατώντας την μέσα. Με το ειδικό μεταλικό εξάρτημα που περιέχεται στην συσκευασία περιστρέφουμε 90 μοίρες την βίδα που υπάρχει κάτω από τους πίρρους. Αφήνουμε την γλώσσα ελεύθερη και αφαιρούμε το παλιό κλειδί. Τραβώντας πάλι την γλώσσα πίσω, τοποθετούμε τα καινούρια κλειδιά. Επαναφέρουμε στην αρχική θέση πάλι την βίδα που βρίσκεται κάτω από τους πίρρους. Αυτό ήταν! Ο συνδυασμός έχει αλλάξει. 

Β2. Κιτ για POTENT VARIO 7000 POT7551 
Περιλαμβάνονται 5 κλειδιά. Για κλειδαριές που κλειδώνουν 4 ΦΟΡΕΣ 
Πρώτα κλειδώνουμε με τα παλιά κλειδιά δυο φορές. Με το ειδικό μεταλικό εξάρτημα που περιέχεται στην συσκευασία περιστρέφουμε την βίδα που υπάρχει κάτω από τους πίρρους κατά 90 μοίρες. Τοποθετούμε τα καινούρια κλειδιά και ξεκλειδώνουμε. Αυτό ηταν! Ο συνδυασμός έχει αλλάξει.

 


Γ. Κιτ αλλαγής κωδικού SECUREMME 


Γ1. Κιτ για SECUREMME SECURMAP 25SM (νέου τύπου) 
Περιλαμβάνονται 5 κλειδιά + 1 κλειδί υπηρεσίας
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ενα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε το παλιό κιτ και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες. Το αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε το νέο, σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. 

Δ. Κιτ αλλαγής κωδικού ATRA - DIERRE 

Δ1. Κιτ για ATRA - DIERRE 
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά 
Υπάρχει ένα πλαστικό καπάκι στην πλάκα κάτω από το πόμολο (σε περίπτωση που δεν υπάρχει ξεκουμπώνουμε το καπάκι και αφαιρούμε το πλαστικό του). Το αφαιρούμε και κλειδώνουμε δυο φορές με το παλιό κλειδί. Εμφανίζεται μπροστά μας ένα γκρι μεταλλικό με δυο βίδες δεξιά και αριστερά. Τις ξεβιδώνουμε και τοποθετούμε την μάυρη πλαστική λαβή που περιέχεται στην συσκευασία. Τραβάμε με προσοχή έξω τον συνδυασμό και τοποθετούμε τον καινούριο βιδώνοντας καλά. Κάνουμε δοκιμή με το νέο κλειδί και είμαστε έτοιμοι.


 

Ε. Κιτ αλλαγής κωδικού MOTTURA 


E1. Κιτ αλλαγής κωδικού για MOTTURA Antidenco 
ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ 
Περιλαμβανονται 3 κλειδιά. Κατάλληλο για κλειδαριές θωρακισμένων πορτών με 3 πίρρους Αφαιρούμε τον καπλαμά και ξεβιδώνουμε τις τέσσερις βίδες που στηρίζουν την κλειδαριά στην πόρτα. Την ακουμπάμε σε σταθερό μέρος και ξεβιδώνουμε τις τέσσερις βίδες ώστε να δούμε το περιεχόμενο της. ΜΕ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΟΧΗ αφαιρούμε τα λαμάκια που έχει μέσα χωρίς να αλλάξουμε την σειρά τους και τα ακουμπάμε στην άκρη. Τοποθετούμε με την σειρά τους τα λαμάκια που υπάρχουν στην συσκευασία. Κλείνουμε προσεκτικά την κλειδαριά έτσι ώστε το καπάκι της να εφαρμόζει ακριβώς και σφίγγουμε καλά τις βίδες. Δοκιμάζουμε τα νέα κλειδιά και εφόσον είναι ολα εντάξει τοποθετούμε την κλειδαριά πάλι στην θωρακισμένη πόρτα. Τοποθετούμε τον καπλαμά στη θέση του ώστε να εφαρμόζει καλά και είμαστε έτοιμοι. Ο καπλαμάς πρέπει να βγεί ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πορτας, συρταρωτά προς τα πάνω. 

Ε2. Κιτ αλλαγής για MOTTURA Compact 
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά 
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ένα 4mm allen από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε της 2 βίδες του πλαστικού.Βλέπουμε τον συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά απο το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νεο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τότε πρέπει να βγει ξεβιδώνοντας πάνω και πλαγιά της πόρτας,συρταρωτά προς τα πάνω. 

Ε3. Κιτ αλλαγής για MOTTURA Easy Go 
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά. Για κλειδαριά 4 στροφών 
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ένα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε τον παλιό συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νέο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τότε πρέπει να βγεί ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πόρτας, συρταρωτά προς τα πάνω.

Ε4. Κιτ αλλαγής για MOTTURA Quick
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά 
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ένα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε τις 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε τον παλιό συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νέο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τότε πρέπει να βγεί ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πόρτας, συρταρωτά προς τα πάνω.

Ε5. Κιτ αλλαγής MOTTURA Nucleo, 4 στροφών (παλιού τύπου)
Περιλαμβάνονται 3 κλειδιά + 1 κλειδί υπηρεσίας
Βγάζουμε το πόμολο ξεβιδώνοντας με ενα 4mm άλεν από κάτω. Ξεκουμπώνουμε την πλάκα και ξεβιδώνουμε της 2 βίδες του πλαστικού. Βλέπουμε τον παλιό συνδυασμό και ξεβιδώνουμε τις 3 βίδες που έχει πάνω και κάτω. Τον αφαιρούμε προσεκτικά από το κενό που έχει ο καπλαμάς και τοποθετούμε τον νέο σφίγγοντας καλά τις βίδες. Κάνουμε δοκιμή με το κλειδί και είμαστε έτοιμοι. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει τρύπα στον καπλαμά τοτε πρέπει να βγει ξεβιδώνοντας πάνω και πλάγια της πόρτας, συρταρωτά προς τα πάνω. 

ΠΡΟΣΟΧΗ! ΟΤΑΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΚΛΕΙΔΙΩΝ, ΟΙ ΔΟΚΙΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΑΝΟΙΚΤΗ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ
WWW.LOCKITNOW.GR 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου