Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη, 10 Ιανουαρίου 2013

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης οκτώ υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ

Φέρονται να έδωσαν τα στοιχεία φορολογουμένων

Ομάδα οκτώ υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενοχοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κρούσματα υποκλοπών προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων. 
 Kαι οι τρεις περιπτώσεις κατοχής των ευαίσθητων δεδομένων πολιτών, που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό, έχουν κοινά στοιχεία τα οποία δείχνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και υπαλλήλους.


Σύμφωνα με την εφημερίδα, και στις τρεις περιπτώσεις υποκλοπών οι βάσεις δεδομένων είχαν το ίδιο format και data, ηλεκτρονικά στοιχεία που είναι δυνατόν να οδηγήσουν τους αστυνομικούς στην πηγή της διαρροής μέσα στο υπουργείο. 

Το κουβάρι των ερευνών άρχισε να ξετυλίγεται μετά τη σύλληψη, το Νοέμβριο, του 35χρονου, ο οποίος είχε στην κατοχή του και διέθετε προς πώληση τα προσωπικά δεδομένα 9.000.000 πολιτών. Ακολούθησε ένα ακόμα κρούσμα, με πρωταγωνιστή έναν 49χρονο επιχειρηματία που επίσης είχε στην κατοχή του στοιχεία, ακριβώς ίδια με αυτά που πουλούσε ο 35χρονος διαφημιστής. Το αποκορύφωμα ήταν η αποκάλυψη της εταιρείας μάρκετινγκ της Δάφνης, η οποία είχε 65.000.000 στοιχεία που αφορούσαν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα φορολογουμένων. 


Πηγή: newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου