Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη, 27 Δεκεμβρίου 2012

Αποκαλυπτικά στοιχεία για την αγορά την Κυριακή - Ψώνισαν οι Έλληνες ή έκαναν βόλτες

Υποτονική η κίνηση και φτωχός ο τζίρος των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23 Δεκεμβρίου 2012 και την παραμονή των Χριστουγέννων σε όλη την Ελλάδα

Το βασικό συμπέρασμα της ενδεικτικής καταγραφής που διενήργησε η ΕΣΕΕ σχετικά με τη πορεία του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23-12-2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο (18-12-2011), είναι η κατακόρυφη πτώση της κατανάλωσης.

Οι περισσότεροι ιδιοκτήτες εμπορικών επιχειρήσεων τόνισαν ότι ενώ υπήρχε αρκετός κόσμος στο δρόμο, οι περισσότεροι εξ αυτών είχαν διάθεση μόνο για βόλτα και όχι για αγορές, καταδεικνύοντας για ακόμη μία φορά πως μείζον θέμα αποτελεί η έλλειψη ρευστότητας που ταλανίζει το καταναλωτικό κοινό και όχι η έλλειψη χρόνου.
Επιπλέον, όσοι πραγματοποίησαν αγορές διέθεσαν σημαντικά χαμηλότερα ποσά για αυτές.

Ενδεικτική καταγραφή του τζίρου των εμπορικών καταστημάτων την Κυριακή 23-12-2012 σε σύγκριση με την αντίστοιχη Κυριακή (18-12-2011) σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις των τοπικών Εμπορικών Συλλόγων: 

Ε.Σ. Αθήνας: Πτώση πάνω από 20%
Ε.Σ. Θεσαλλονίκης: Πτώση πάνω από 20%
Ε.Σ. Πειραιά: Πτώση 18-22%
Ε.Σ. Πατρών: Πτώση περίπου 25% 
Ε.Σ. Νέας Ιωνίας: Πτώση αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει ποσοστό
Ε.Σ. Μαρούσι: Πολύ μεγάλη πτώση αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει ποσοστό
Ε.Σ. Κηφισιάς: Πολύ μεγάλη πτώση αλλά δεν μπορεί να προσδιορίσει ποσοστό 
Ε.Σ. Χανίων: Υποτονική κίνηση στα ίδια επίπεδα με πέρσι 
Ε.Σ. Ρεθύμνου: Υποτονική κίνηση 


Δηλώσεις Προέδρου ΕΣΕΕ Βασίλη Κορκίδη: 

"Ο φτωχός εορταστικός τζίρος ήταν δυστυχώς για άλλη μία χρονιά το σήμα κατατεθέν όλων των εμπορικών επιχειρήσεων. Η αδύναμη κατανάλωση αποτυπώνεται στην απώλεια των 10 δις του φετινού ετήσιου τζίρου και της εορταστικής αγοράς του Δεκεμβρίου κατά περίπου 1,6 δις. Το 2012 το ελληνικό εμπόριο δοκιμάστηκε πολύ σκληρά κάτι που οδήγησε σε επιπλέον 35.000 λουκέτα καταστημάτων και σε πολλές χιλιάδες ανέργους εμπόρους και εργαζόμενους στις εμπορικές επιχειρήσεις. 
Ελπίζω το 2013 να είναι η χρονιά λήξης του πενταετούς οικονομικού πολέμου, του τέλους των υφεσιακών μέτρων και η χρονιά επιστροφής στην δημιουργία."Πηγή: newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου