Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη, 20 Δεκεμβρίου 2012

"Παγίδες" και φορολογικές ποινές κρύβει η επαναφορά των αποδείξεων

Για ποιες κατηγορίες φορολογουμένων και έως ποιο εισόδημα επανέρχεται το μέτρο των αποδείξεων. Ποια "ποινή" αναμένεται να επιβληθεί σε όσους δεν συγκεντρώσουν το απαιτούμενο ποσό.

Επανέρχεται και γίνεται αυστηρότερο το μέτρο των αποδείξεων από το 2013, μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους. Από το βήμα της Βουλής την Τετάρτη, ο υπουργός Οικονομικών ανακοίνωσε συμπληρωματικές ρυθμίσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο, παίρνοντας πίσω την αρχική απόφαση της κυβέρνησης για πλήρη κατάργηση του μέτρου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, η υποχρέωση κάλυψης του 25% του ετήσιου εισοδήματος με αποδείξεις, προβλέπεται μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, των οποίων τα συνολικά εισοδήματα από μισθούς ή συντάξεις δεν υπερβαίνουν ετησίως τις 42.000 ευρώ. 

Φορο-παγίδα για όσους δεν συγκεντρώσουν το ποσό 

Για τους φορολογούμενους με ετήσια εισοδήματα από μισθωτές υπηρεσίες μεγαλύτερα των 42.000 ευρώ, θα προβλέπεται η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων συνολικής αξίας 10.500 ευρώ, ποσό που ισοδυναμεί με το 25% των 42.000 ευρώ. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, σε κάθε περίπτωση που δεν καλύπτεται από τον φορολογούμενο το απαιτούμενο ποσό, θα επιβάλλεται πρόσθετος φόρος, ο οποίος θα υπολογίζεται με συντελεστή 22% επί του "ακάλυπτου ποσού", δηλαδή με τον κατώτατο συντελεστή της νέας κλίμακας φόρου για τους μισθούς και τις συντάξεις. 

Οι αλλαγές με τη νέα ρύθμιση 

  • Η υποχρέωση συλλογής αποδείξεων αξίας έως του 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει μόνο για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους, και μόνο για τα εισοδήματα από μισθωτές εργασίες.
  • Αυξάνεται η φορολογική ποινή, η οποία θα επιβάλλεται σε όσους δεν μαζεύουν το απαιτούμενο ποσό.
  • Ο συντελεστής υπολογισμού του επιπλέον φόρου που θα επιβάλλεται στους φορολογουμένους αυτούς, ανεβαίνει από το 10% στο 22% του ποσού που δεν καλύπτεται.
  • Η υποχρέωση συγκέντρωσης αποδείξεων αξίας μέχρι 25% του συνολικού εισοδήματος θα ισχύει πλέον για ποσά εισοδήματος μέχρι 42.000 ευρώ, αντί 60.000 ευρώ, που προβλεπόταν έως σήμερα. 

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών προανήγγειλε δύο ακόμη αλλαγές στο φορολογικό νομοσχέδιο: 
  • Την έκπτωση του συνόλου των ασφαλιστικών εισφορών που έχουν καταβληθεί στον ΟΑΕΕ από τα ακαθάριστα έσοδα ή τα καθαρά εισοδήματα των φορολογουμένων.
  • Την εξαίρεση των αγροτών με πολύ χαμηλά εισοδήματα από τις υποχρεώσεις τήρησης βιβλίων και της έκδοσης φορολογικών στοιχείων, που θα ισχύσουν από το 2014. Πηγή: news247.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου