Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 28 Ιουνίου 2012

Τι πρέπει να γνωρίζετε πριν αγοράσετε ένα χρηματοκιβώτιο

Στις μέρες μας έχει παρατηρηθεί πως όλο και περισσότεροι ιδιώτες νιώθουν την ανάγκη να διαφυλάξουν στο σπίτι κάποια πολύτιμα αντικείμενα. Αυτά μπορεί να είναι προσωπικά αντικείμενα ή και μερικές φορές κάποια μετρητά για μια ώρα ανάγκης. 

Οι καταναλωτές καλούνται να επιλέξουν από μια μεγάλη γκάμα χρηματοκιβωτίων, όπου αυτά διαφοροποιούνται αρχικά από το κόστος αγοράς, την πιστοποίηση, το επίπεδο ασφαλείας και το μέγεθος της αξίας του αντικειμένου που θα προστατεύσουν. 

Ξεκινάμε την επιλογή ενός χρηματοκιβωτίου γνωρίζοντας βασικά
, το μέγεθος της αξίας που θα προστατεύει. Αυτό θα ορίσει ανάλογα και το μέγεθος της δαπάνης της αγοράς.

Κατηγορίες:

Τα χρηματοκιβώτια χωρίζονται σε δυο κατηγορίες τα εντοιχιζόμενα και τα επίτοιχα ή επιδαπέδια. Τα εντοιχιζόμενα είναι αυτά που τοποθετούνται - χτίζονται μέσα στον τοίχο, προσδίδοντας τους ένα μεγάλο πλεονέκτημα για την περίπτωση αρπάγη τους. Παρουσιάζουν βεβαία και μεγάλα μειονεκτήματα όπως το μικρό τους βάθος (έως 20 με 25 πόντους), αφού οι τοίχοι δεν μπορούν να δεχτούν συχνά μεγαλύτερα βάθη, έχουν μεγάλο κόστος τοποθέτησης και σχετικά μικρή γκάμα επιλογής. 

Τα επίτοιχα ή επιδαπέδια τώρα, τα οποία κατέχουν και το μεγαλύτερο μερίδιο της αγοράς (σχεδόν το 95%), στερεώνονται επάνω στο τοίχο ή στο δάπεδο, ή και στα δυο, με εσωτερικά μπουλόνια όπου καθιστούν αδύνατη την μετακίνηση τους. Δηλαδή για να ξεβιδώσουμε ένα επίτοιχο χρηματοκιβώτιο πρέπει να έχουμε πρόσβαση στο εσωτερικό του. 

Ποιότητα:
Οι ποιότητες κατασκευής των χρηματοκιβωτίων προσδιορίζονται από τις ευρωπαϊκές πιστοποιήσεις (Εuro Νorma EN), που αυτά διαθέτουν. Είναι βέβαιο πως πρέπει να απόφεύγονται χρηματοκιβώτια κινέζικης κατασκευής, ακόμα και αν αυτά συνοδεύονται από άγνωστα και μη αναγνωρισμένα (από τον Ελληνικό Οργανισμό Τυποποίησης ΕΛ.Ο.Τ.) πιστοποιητικά. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως η ποιότητα ενός χρηματοκιβωτίου δεν ορίζεται από το ΜΕΓΑΛΟ ΒΑΡΟΣ του. Σημαντικότερο είναι η σωστή στερέωση του σε πλακά από μπετόν ή σε κάποια κολώνα και στην συνέχεια η αντίστασή του στις προσπάθειες διάρρηξης. Άρα επιλεγούμε ένα χρηματοκιβώτιο, κατά κύριο λόγο Ευρωπαϊκής κατασκευής, αφού ενημερωθούμε αναλυτικά για το επίπεδο ασφαλείας του, την αντοχή του δηλαδή στη διάρρηξη, ή την αντοχή του στη φωτιά, εάν αυτό είναι πυρασφαλές. 

Τοποθέτηση:
Στη συνέχεια φροντίζουμε για την ορθή τοποθέτηση του, προτιμούμε όχι εμφανή σημεία, αλλά σημεία στενά, μικρούς χώρους και δύσκολα προσβάσιμους. Με αυτό τον τρόπο δυσκολεύουμε τον χώρο όπου θα εργαστούν οι διαρρήκτες, καθώς επίσης δημιουργούμε και συνθήκες μεγαλύτερου άγχους, αφού δεν θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαφύγουν. 

Τρόπος Κλειδώματος:
Ακόμη, θα πρέπει να επιλέξουμε τον τρόπο κλειδώματος ενός χρηματοκιβωτίου. Τα τελευταία χρόνια έχουν επικρατήσει δυο τρόποι : Ο πρώτος είναι μια κλειδαριά ασφαλείας διπλής ενέργειας και ο δεύτερος ο ηλεκτρονικός συνδυασμός

Στις μεγάλες κατηγορίες απαιτούνται και τα δυο ή το χρηματοκιβώτιο να φέρει τουλάχιστον δυο ανεξάρτητα μέσα κλειδώματος. Συνήθως προτιμάμε τον ηλεκτρονικό συνδυασμό, αφού δεν απαιτείται να έχουμε πάντα μαζί μας τα μεγάλα κλειδιά που χρησιμοποιούνται στα χρηματοκιβώτια κι έτσι δεν κινδυνεύουμε να τα χάσουμε και γενικά ένα σύστημα ηλεκτρονικού συνδυασμού παρουσιάζει πολυπλοκότερη διάταξη στη κατασκευή του από την γνώστη διάταξη στους διαρρηκτές, της κλειδαριάς. Μοναδική μας υποχρέωση είναι μόνον να μην ξεχάσουμε ή μπερδέψουμε τον προσωπικό μας κωδικό. Σε αυτήν την περίπτωση το χρηματοκιβώτιο ΑΧΡΗΣΤΕΥΕΤΑΙ δεν υπάρχει λύση ούτε από την αντιπροσωπεία ούτε από κανέναν. 

Σε γενικές γραμμές, αυτές είναι οι βασικότερες πληροφορίες που χρειάζεται να ξέρετε πριν αγοράσετε ενα χρηματοκιβώτιο. Σκεφτείτε και επιλέξτε κάποιο που ικανοποιεί τις ανάγκες σας και συμφέρει οικονομικά. Επισκεφτείτε το ηλεκτρονικό μας κατάστημα για να βρείτε οικονομικές λύσεις σε χρηματοκιβώτια  http://www.lockitnow.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου