Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Ληστές με λοστούς σκόρπισαν τον τρόμο στα Εξάρχεια

Τρεις φορές μέσα σε μιάμιση ώρα χτύπησαν οι ληστές με τους λοστούς στην περιοχή των Εξαρχείων. Στο στόχαστρό τους μπήκαν δύο φαρμακεία και ένα super market. Οι αστυνομικοί αν και σε κοντινή απόσταση δεν κατάφεραν να τους εντοπίσουν και να τους συλλάβουν. 

Με οργανωμένο σχέδιο σπείρας που χτυπάει καταστήματα και φαρμακεία μοιάζουν οι επιθέσεις στην περιοχή των Εξαρχείων.

Τρίτη 26 Μαρτίου 2013

Μάχη αστυνομικών με κλέφτες στον Άγιο Παντελεήμονα

Δυο αστυνομικοί τραυματίστηκαν όταν ο δράστης επιχείρησε να τους πατήσει με το αυτοκίνητο που μόλις είχε κλέψει. Μια ...απλή διάρρηξη σε αυτοκίνητο στον Άγιο Παντελεήμονα μετατράπηκε σε πραγματική μάχη αφού οι κλέφτες δεν δίστασαν να τρακάρουν με διερχόμενα και σταθμευμένα αυτοκίνητα για να ξεφύγουν.

Τους έπιασαν την ώρα που "άνοιγαν" το σπίτι

Ο λόγος για δύο Μαροκινούς, ηλικίας 23 και 26 χρόνων, οι οποίοι αφού συνελήφθησαν, προέκυψε ότι είχαν κάνει κι άλλες διαρρήξεις ενώ έμεναν παράνομα στη χώρα. Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί τους έπιασαν επ’ αυτοφώρω χθες τα ξημερώματα, την ώρα που προσπαθούσαν με την χρήση μεγάλου μαχαιριού, να διαρρήξουν τη πόρτα σπιτιού στην Ιεράπετρα. 

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

MAUER NEW WAVE 4 Κύλινδρος Υψηλής Ασφάλειας

Κύλινδρος υψηλής ασφάλειας από την εταιρεία Mauer, της σειράς Red Line New Wave 4 

  • 3 σειρές μπίλιες
  • 20.000.000 διαφορετικοί συνδυασμοί κλειδιού 
  • Πιστοποίηση ΕΝ1303 και SKG*** 
  • Πατενταρισμένο σύστημα πρoστασίας κατά του χτυπήματος (anti-bumping), κατά της εύρεσης κωδικού του κλειδιού (anti-picking) και κατά του τρυπήματος (anti-drilling)

Τρίτη 19 Μαρτίου 2013

ABUS Λουκέτο δισκόπλακας 7000 RS1 Detecto

ABUS Λουκέτο δισκόπλακας με συναγερμό 7000 RS1 Detecto (ΕΠΙΠΕΔΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ 14) 

  •  Το Detecto RS1 είναι ένα ηλεκτρονικό λουκέτο δισκόπλακας εφοδιασμένο με 3D-θέσεων –ανιχνευτή. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση κίνησης ή δόνησης ενεργοποιείται άμεσα ο συναγερμός.
  • Διαθέτει την πιο σημαντική μηχανική ευκολία την Snap’n Go χάρη στην οποία είναι δυνατή η με ένα μόνο χέρι χρησιμοποίηση του που αποτελεί μοναδική παγκόσμια αποκλειστικότητα. 

Είχε ρημάξει σπίτια και εταιρείες σε Γλυφάδα και Βουλιαγμένη

Στα πράσα έπιασαν οι αστυνομικοί έναν 41χρονο Ρώσο την ώρα που προσπαθούσε να φύγει από διαμέρισμα που είχε διαρρήξει.

Ο 41χρονος έγινε αντιληπτός από τους αστυνομικούς την ώρα που βρισκόταν στο μπαλκόνι του β΄ ορόφου πολυκατοικίας και προσπαθούσε μέσω της υδρορροής να κατέβει.

Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Ο χάρτης των κλοπών και διαρρήξεων στη Θεσσαλονίκη

Κάθε 24ωρο στη Θεσσαλονίκη αναφέρονται τηλεφωνικά στην Αμεση Δράση, σύμφωνα με πληροφορίες, περισσότερες από 50 - 60 (!) κλοπές και διαρρήξεις κάθε είδους. 

Ωστόσο, περίπου το ένα τρίτο των περιστατικών αυτών δεν καταγράφεται στα στατιστικά στοιχεία, καθώς οι πολίτες δεν κάνουν μήνυση προτιμώντας να αποφύγουν τη... γραφειοκρατία που συνεπάγεται μία επίσημη καταγγελία. Καθένα από τα περιστατικά αυτά αποτελεί και ένα κομμάτι στο παζλ της μικροεγκληματικότητας, που διατηρεί σταθερά αυξητική τάση τα τελευταία χρόνια, ενώ αξιωματικοί εκφράζουν φόβους πως η οικονομική κρίση θα συνεχίσει να «εκτινάζει» στα ύψη τα συγκεκριμένα αδικήματα. 
Σύμφωνα με το αρχηγείο της ΕΛΑΣ, το 2012 καταγράφηκαν επίσημα στο νομό Θεσσαλονίκης 12.897 κλοπές και διαρρήξεις σε σπίτια, αυτοκίνητα, καταστήματα, δημόσιους χώρους, μέσα συγκοινωνίας, αλλά και ιερούς ναούς, ενώ αντίστοιχα το 2011 είχαν αναφερθεί συνολικά 11.907 περιστατικά και το 2010 άγγιξαν τα 12.100. Μάλιστα, είναι χαρακτηριστικό πως οι κλοπές σε ιερούς ναούς τείνουν να εξελιχθούν σε... μόδα, καθώς πέρυσι καταγράφηκε θεαματική αύξηση της τάξης του 333% σε σχέση με το 2011.

Δυο ληστείες σε Αθήνα και Αγίους Αναργύρους τη νύχτα

Διπλό το χτύπημα των ληστών απ' όταν έπεσε η νύχτα.. Για ακόμη μία φορά στο στόχαστρο μπήκαν μίνι market και βενζινάδικα 

Το πρώτο χτύπημα των ληστών έγινε λίγα μετά τις 10 το βράδυ στην Αθήνα. Δυο άνδρες μπήκαν με τα όπλα στα χέρια σε ένα μίνι market. Ο άτυχος ιδιοκτήτης δεν πρόλαβε να αντιδράσει, αναγκάστηκε να τους παραδώσει τα χρήματα. Οι δράστες έφυγαν τρέχοντας και εξαφανίστηκαν πριν φτάσει στο σημείο η αστυνομία. 

Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

11.000 κλοπές 19.000 διαρρήξεις μέσα σε έναν χρόνο

Σε μάστιγα έχουν εξελιχθεί οι οργανωμένες σπείρες κακοποιών που κλέβουν αυτοκίνητα και μηχανές σε ολόκληρη την Ελλάδα. Τα κρούσματα «αρπαγής» τροχοφόρων είναι πια καθημερινά, ενώ συχνές είναι και οι διαρρήξεις που σημειώνονται σε βάρος ανυποψίαστων κατόχων ΙΧ. Πριν από λίγες μέρες, η αστυνομία εξάρθρωσε πολυμελή σπείρα στην Πελοπόννησο που είχε διαπράξει περισσότερες από 250 κλοπές αυτοκινήτων. 

Επίσης, στη Ρόδο, συνελήφθησαν δύο αλλοδαποί που είχαν διαρρήξει 88 (!) ΙΧ στο νησί! Παρά τις προσπάθειες των αστυνομικών Αρχών, τα περιστατικά είναι πια καθημερινά και πολλοί ιδιοκτήτες δεν υποβάλλουν καν μηνύσεις κατ' αγνώστων, πιστεύοντας ότι «δεν θα βγάλουν άκρη».

Ισως έτσι εξηγείται το γεγονός ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ., το 2012 καταγράφηκαν λιγότερα περιστατικά κλοπής τροχοφόρων σε σχέση με το 2011. Πιο συγκεκριμένα, το 2012 το αστυνομικό δελτίο ανέφερε 11.145 κλοπές, ενώ έναν χρόνο νωρίτερα 11.554. 

Την ίδια στιγμή, ωστόσο, μειώθηκαν και οι εξιχνιάσεις των υποθέσεων.

Λαμία: Το θύμα χτύπησε τον ληστή στο κεφάλι με το συρτάρι του ταμείου

Ο δράστης δεν περίμενε την αντίδραση του θύματός του και έφυγε, ωστόσο συνελήφθη λίγα λεπτά αργότερα από τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ. Tο περιστατικό συνέβη περίπου στις 11:30. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος νωρίτερα είχε αντιληφθεί ότι ένα αυτοκίνητο κινούνταν ύποπτα στην περιοχή. Σημείωσε τον αριθμό της πινακίδας κυκλοφορίας και συνέχισε την δουλειά του. 

Ξαφνικά βλέπει μπροστά του έναν νεαρό. Κρατώντας στο χέρι του μαχαίρι του ζήτησε χρήματα. Ψύχραιμος ο ιδιοκτήτης άνοιξε το συρτάρι της ταμειακής μηχανής, το τράβηξε και ....

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2013

Ξυλοκόπησε τον κλέφτη και βρέθηκε στο κρατητήριο

Μεσημέρι πήγε να κλέψει το αυτοκίνητο ο δράστης στην περιοχή της Δάφνης και  βρήκε τον μπελά του. Ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου είδε τον κλέφτη και τον άρπαξε.

Λίγο μετά τις πέντε ο ιδιοκτήτης ενός αυτοκινήτου είδε έναν άγνωστο να προσπαθεί να “ανοίξει” το αυτοοκίνητό του. Έπεσε πάνω στον δράστη και άρχισε να τον χτυπά.

Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Τον έπιασαν με τα κοσμήματα στα χέρια στο Αιγάλεω

Με το που βγήκε από το σπίτι ο κλέφτης ... φόρεσε χειροπέδες. Οι αστυνομικοί τον πρόλαβαν την τελευταία στιγμή

Στις 03/03 το απόγευμα ο δράστης “άνοιξε” το σπίτι . Την ώρα που οι ιδιοκτήτες έλειπαν. Έκανε το σπίτι άνω κάτω και κατάφερε να βρει κοσμήματα και να τα αρπάξει. Δεν πήγε όμως μακρυά.

Σε επτά περιοχές της χώρας τα "πλοκάμια" σπείρας κλεφτών! - 7 συλλήψεις από την Αστυνομία!

Η σπείρα είχε κάνει περισσότερες από 45 ληστείες, κλοπές και διαρρήξεις σε επτά περιφέρειες της χώρας και εξαρθρώθηκε από αστυνομικούς της Ασφάλειας Πατρών και το αστυνομικό τμήμα Κλειτορίας, Κορινθίας. 

Για την υπόθεση αυτή κατηγορούνται συνολικά 25 άτομα και ήδη έχουν συλληφθεί επτά, ηλικίας από 23 έως 43 ετών. Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα επτά άτομα συνελήφθησαν ύστερα από οργανωμένη επιχείρηση, σε Αττική, Αχαΐα, Ηλεία και Κορινθία.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

Σπείρα «ρήμαζε» καταστήματα στα Μεσόγεια

Συνελήφθησαν δύο άτομα, αναζητούνται συνεργοί 

Στην εξάρθρωση σπείρας, που διέπραττε ληστείες σε καταστήματα στην περιοχή των Μεσογείων (Λαύριο, Καλύβια, Ανάβυσσος, Μαρκόπουλο, Σπάτα, Αρτέμιδα), προχώρησε η ΕΛ.ΑΣ. Στα χέρια της αστυνομίας έπεσαν δύο μέλη της συμμορίας, ένας Έλληνας, 61 ετών και ένας 42χρονος Αλβανός και αναζητείται ακόμα μία 47χρονη Ελληνίδα, καθώς και άγνωστος αριθμός συνεργών. 

 Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ένα μέλος της ομάδας έμπαινε στα καταστήματα και με την απειλή όπλου αφαιρούσε από τους υπαλλήλους και τους πελάτες, ...