Λίγα Λόγια...

Λίγα Λόγια...

Το blog αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό την ενημέρωση του κοινού πάνω σε θέματα που αφορούν την ασφάλεια, όπως για παράδειγμα κλειδαριές ασφαλείας,πόρτες ασφαλείας,συναγερμούς,κυλίνδρους,κλειδιά κτλ. Ακόμη,το blog είναι άμεσα συνδεδεμένο με το ηλεκτρονικό μας κατάστημα lockitnow.gr από το οποίο μπορείτε να ενημερωθείτε για όλες τις εξελίξεις σε προϊόντα ασφαλείας. Από εκεί μπορείτε να πραγματοποιήσετε τις αγορές σας εύκολα, γρήγορα και προπάντων οικονομικά βρίσκοντας μια τεράστια γκάμα προϊόντων από τις μεγαλύτερες και πιο καταξιωμένες εταιρείες του κλάδου.

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

Ένα υπέρ-πανεπιστήμιο και δύο ΑΕΙ μόνο μένουν στην Αθήνα

Καταλυτικές αλλαγές στη λειτουργία της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης φέρνει το σχέδιο «Αθηνά» για τη συνένωση πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων.

Το επιτελείο του υπουργείου Παιδείας φιλοδοξεί η ομοσπονδιοποίηση να γίνει στα πρότυπα του Πανεπιστημίου του Λονδίνου, που έχει στην εποπτεία του σημαντικό αριθμό Ανωτάτων Σχολών. 

Σαρωτικές αλλαγές σε χιλιάδες διδάσκοντες και φοιτητές φέρνει το σχέδιο καθώς προωθείται «ομοσπονδιοποίηση» Ιδρυμάτων με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση του εκπαιδευτικού προσωπικού και των υποδομών.

Κωδικοποιημένα οι αλλαγές που προβλέπονται στην Ανώτατη Εκπαίδευση είναι: 

Στους δρόμους τα λεωφορεία - Νέα απεργία την Πέμπτη

Κανονικά κυκλοφορούν σήμερα τα λεωφορεία ενώ προχωρούν σε νέα 24ωρη απεργία την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου. 

Η πρόταση αυτή πέρασε κατά πλειοψηφία, στην ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα, έναντι των άλλων τεσσάρων προτάσεων. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν εκ νέου Γενική Συνέλευση στις 14 Φεβρουαρίου.

Σε ό,τι αφορά την ομαλότητα των δρομολογίων, αυτή, όπως εκτιμούν τεχνικοί και οδηγοί, θα διεξαχθεί χωρίς προβλήματα. Η απόφαση των οδηγών ελήφθη ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση και ψηφοφορία που ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης. Σε αυτή, πάνω από 4000 οδηγοί κλήθηκαν να επιλέξουν ανάμεσα σε πέντε προτάσεις: 

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Όπλο "σημαδεύει" κακοποιούς και βοηθά στην αναγνώριση τους

Όπλο "εκτοξεύει" σφαιρίδια DNA επιτρέποντας την αναγνώριση κακοποιών. Όταν πετύχουν το στόχο, διαλύονται αφήνοντας μικροσκοπικά ίχνη συνθετικού γενετικού υλικού.

Ειδικό όπλο που "εκτοξεύει" μικροσκοπικές σφαίρες συνθετικού DNA επιτρέπει στις αστυνομικές αρχές να "σημαδέψουν" κακοποιούς και ακολούθως να έχουν τη δυνατότητα να τους αναγνωρίσουν, σύμφωνα με την Huffinghton Post.

Μόλις τα σφαιρίδια πετύχουν τον στόχο, διαλύονται αφήνοντας μικροσκοπικά ίχνη συνθετικού γενετικού υλικού. Με τον τρόπο αυτό, είναι εφικτός ο εντοπισμός ....

H ληστεία του... αιώνα: Έκλεψε τηλεόραση και τη μετέφερε πεζός

Αφού έκλεψε μία τηλεόραση, μέρα μεσημέρι, στη συνέχεια την κουβαλούσε πεζός στους δρόμους της πόλης των Γιαννιτσών, του νομού Πέλλας. 

Πρόκειται για έναν 42χρονο υπήκοο Βουλγαρίας, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη από αστυνομικούς. 

Ο 42χρονος, αφού έκλεψε χθες το μεσημέρι την τηλεόραση από εξωτερικό περιφραγμένο χώρο καταστήματος ηλεκτρικών ειδών στα .....

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Τριπλασιάστηκαν τα καταστήματα αγοράς χρυσού την 3ετία 2010-2012

Στην Ελλάδα της κρίσης, τα ενεχυροδανειστήρια ανθούν. Τι δείχνουν τα στοιχεία του Μητρώου Φορολογουμένων, που διαβιβάστηκαν στη Βουλή 
Όπως ειδικότερα προκύπτει από έγγραφο του υπουργείου Οικονομικών που διαβιβάστηκε στη Βουλή:
• Το 2010 έκαναν έναρξη 81 επιχειρήσεις με το συγκεκριμένο αντικείμενο, ενώ δηλώθηκε και η έναρξη λειτουργίας 28 υποκαταστημάτων...

«Συναγερμός» για υποκλοπές κωδικών από πελάτες τραπεζών

Η ΕΛ.ΑΣ. προειδοποιεί τους πολίτες 

Την προσοχή των πολιτών εφιστά με ανακοίνωσή της η ΕΛ.ΑΣ., καθώς αποκαλύφθηκε, ύστερα από διαδικτυακές έρευνες και ψηφιακή διερεύνηση καταγγελιών, προσπάθεια αλίευσης και υποκλοπής κωδικών (Phishing Attack) από τραπεζικούς πελάτες, οι οποίοι είναι χρήστες υπηρεσιών e-banking, με σκοπό την διενέργεια συναλλαγών και τη μεταφορά χρημάτων τους σε τραπεζικούς λογαριασμούς τρίτων προσώπων στο εξωτερικό. 

Οι δράστες χρησιμοποιούν κακόβουλο λογισμικό, που εγκαθίσταται στους υπολογιστές των χρηστών διαδικτυακών υπηρεσιών internet banking και παγιδεύει τον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους, με αποτέλεσμα να ...

Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

Ρεκόρ για την παγκόσμια ανεργία το 2013

Το απόλυτο ρεκόρ των 199 εκατομμυρίων θα σπάσει ο αριθμός των ανέργων το 2013, ξεπερνώντας τα 202 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, όπως εκτιμά η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ΔΟΕ, ILO, OIT) στην ετήσια έκθεσή της για τις παγκόσμιες τάσεις της απασχόλησης που δόθηκε στη δημοσιότητα στη Γενεύη.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανέργων είχε σημειωθεί το 2009. Το 2012, η ανεργία σημείωσε άνοδο «αφήνοντας 197 εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς απασχόληση», δηλαδή 4 εκατομμύρια περισσότερους απ' ό,τι το 2011 (193 εκατ.). Οι προβλέψεις για το μέλλον εξακολουθούν να είναι δυσοίωνες:

Νέες κινητοποιήσεις στις συγκοινωνίες - Απεργούν με το αζημίωτο λέει ο υπουργός μεταφορών

Εβδομάδα κυκλοφοριακού χάους περιμένει το επιβατικό κοινό της Αθήνας, καθώς οι εργαζόμενοι στα μέσα μεταφοράς κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους ερχόμενοι σε μετωπική αντιπαράθεση με την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών. 

Μετά τις δηλώσεις του υπουργού, ο οποίος παρέθεσε στοιχεία για τα ποσοστά των απεργούντων,

Κρυφές αυξήσεις στα διόδια έως και 43% από τη Δευτέρα 28/01/2013

Κρυφές αυξήσεις 33 - 42,8% για τοπικές μετακινήσεις και βασικές κατηγορίες οχημάτων περιλαμβάνουν οι νέες τιμές των διοδίων που ανακοίνωσε το υπουργείο Ανάπτυξης και Υποδομών.

Oι νέες τιμές θα ισχύσουν από την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί της εταιρίας παραχώρησης "Αυτοκινητόδρομοι Αιγαίου". 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στους πίνακες των επίσημων ανακοινώσεων με αυξομειώσεις τιμών και νέες εμπορικές προσφορές για τους συχνούς χρήστες, επιχειρείται να παρουσιαστεί....

Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Θέλει ολόκληρο τον ΟΛΠ η COSCO – Έτοιμοι να ρίξουν 1 δισ. οι Κινέζοι

Την τελική απόφαση του κράτους για τα λιμάνια φαίνεται ότι περιμένουν απλά οι Κινέζοι της COSCO για να “μπουν” ακόμη περισσότερο στο λιμάνι του Πειραιά. 

Όπως γράφει η εφημερίδα China Daily ο κινεζικός κολοσσός που ήδη έχει ενεργό ρόλο στο μεγάλο λιμάνι είναι έτοιμος να προσφέρει ένα δισεκατομμύριο ευρώ για να αυξήσει τη συμμετοχή του στον ΟΛΠ. 

Ανοίγουν τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων - Τι αρμοδιότητες θα έχουν

Στο πλαίσιο της αναδιοργάνωσης του φοροεισπρακτικού και ελεγκτικού μηχανισμού, δημιουργούνται Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (ΓΕΦ), τα οποία έρχονται να καλύψουν το όποιο κενό δημιουργείται από τη συγχώνευση των Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών που έχει ξεκινήσει και συνεχίζεται σε όλη τη χώρα. 

Τα Γραφεία Εξυπηρέτησης Φορολογουμένων (Γ.Ε.Φ.), που λειτουργούν με αποκλειστικό σκοπό τη διεκπεραίωση των υποθέσεων των πολιτών, στεγάζονται σε χώρους των ΟΤΑ και λειτουργούν κατ’ αντιστοιχία με τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.). 

Ειδικότερα οι πολίτες μπορούν να διεκπεραιώνουν πλέον στα ΓΕΦ τις ακόλουθες υπηρεσίες, που μέχρι πρόσφατα διενεργούνταν μόνον από τις εφορίες: 

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2013

Οδηγίες τοποθέτησης κιτ αλλαγής κωδικού κλειδιών σε θωρακισμένη πόρτα

Θέλετε να αλλάξετε τα κλειδιά από την θωρακισμένη πόρτα σας γιατί τα χάσατε ή σας τα πήραν;
Το Lockitnow.gr θα σας δείξει μέσα από αυτό το άρθρο πως να εγκαταστήσετε το κιτ αλλαγής κωδικού (συνδυασμού) κλειδιών στην κλειδαριά σας, ανάλογα με την μάρκα.

Πριν ξεκινήσετε υπάρχουν καποια πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να διαλέξετε το σωστό κιτ, όπως

1. Την μάρκα της κλειδαριάς, η οποία αναγράφεται πάνω στο αυθεντικό κλειδί. Για παράδειγμα CISA, MOTTURA, ATRA κ.τ.λ 

2. Με ΑΝΟΙΚΤΗ την πόρτα, βλέπετε πόσες φορές κλειδώνει (2 ή 4 φορές) 

 Όλες οι δοκιμές γίνονται με ΑΝΟΙΚΤΗ την πόρτα 

Αφού ακολουθήσετε τα παραπάνω βήματα, προχωρήστε στην επιλογή του κιτ που σας ταιριάζει 

Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Ό,τι πάρεις κερασμένα... χωρίς απόδειξη από τις 12 Γενάρη

"Δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη" από τις 12 Ιανουαρίου το μέτρο που τίθεται σε εφαρμογή για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Το μέτρο "δεν πληρώνω αν δεν πάρω απόδειξη" τίθεται σε εφαρμογή από τις 12 Ιανουαρίου, με το υπουργείο Οικονομικών να εκτιμά ότι θα συμβάλει στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Η αγορανομική διάταξη προβλέπει οι καταναλωτές θα μπορούν να μην πληρώνουν το κόστος των προϊόντων και των υπηρεσιών που αγοράζουν εάν δεν πάρουν απόδειξη λιανικής.

Στο μικροσκόπιο της Δίωξης οκτώ υπάλληλοι του ΥΠΟΙΚ

Φέρονται να έδωσαν τα στοιχεία φορολογουμένων

Ομάδα οκτώ υπαλλήλων σε υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών ενοχοποιείται από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τα κρούσματα υποκλοπών προσωπικών στοιχείων των Ελλήνων φορολογουμένων. 
 Kαι οι τρεις περιπτώσεις κατοχής των ευαίσθητων δεδομένων πολιτών, που αποκαλύφθηκαν τον τελευταίο καιρό, έχουν κοινά στοιχεία τα οποία δείχνουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και υπαλλήλους.

Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013

Κατά 11% αυξήθηκαν οι Έλληνες εργαζόμενοι στη Γερμανία

Τι δείχνουν τα στοιχεία της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Εργασίας για τον αριθμό των εργαζομένων από την Ελλάδα και τις άλλες χώρες στον ευρωπαϊκό Νότο

Κατά 11% αυξήθηκε το 2012 ο αριθμός των Ελλήνων εργαζομένων στη Γερμανία. Παρόμοια είναι η αύξηση των απασχολουμένων και από τις άλλες χώρες της κρίσης στον ευρωπαϊκό Νότο